GRILLET MAKREL
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
4 stk. makrel
-
2 spsk. olivenolie
-
500 g kogte kartofler
-
2 stk. rød snackpeber
-
1 stk. gul peberfrugt
-
1 bundt forårsløg
-
1 bakke jordbær
-
1 bundt radiser
-
KOLD BEARNAISE:
-
2 dl mayonnaise
-
½ bundt finthakket estragon
-
1 spsk. sennep
-
1 stk. citron
Fremgangsmåde
Få din fiskehandler til at skære dine makreller i fileter, så er de lige klar til at ryge på en varm grill.
Fileterne pensles med lidt god olivenolie og krydres med salt og peber. Det er vigtigt at komme fileterne på en varm grill med skindsiden nedad i 5 minutter og vende dem om de sidste 30 sekunder. Så har du sprødstegt makrel samtidigt med, at den er saftig.
De kogte kartofl er, rød og gul peberfrugt samt forårsløg klargøres og grilles ved direkte varme.
Ved den kolde bearnaise, smages mayonnaisen til med finthakket estragon samt fintrevet citron- skal og sennep.
Anret den sprødstegte makrel med de grillede grøntsager, jordbær og radiser samt den kolde bearnaise.
Servér evt. et godt rustikt baguette til.