GRILLET PIGHVAR EN PAPILOTTE
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
FISKEN:
-
2 hele pighvar på sammenlagt 1,5-2 kg. (renset, uden hoved, flået for skind og klippede finner)
-
1 håndfuld tørrede kamille-blomster (fås som regel påapoteket og i helseforretninger)
-
2 øko citroner
-
2 dl tør hvidvin
-
1 spsk. olivenolie
-
8 kviste timian
-
8 store hvide asparges
-
2 spsk. sukker
-
2 spsk. eddike
-
STAMPEDE KARTOFLER:
-
1,5 kg nye danske kartofler vasket grundigt eller skrubbet
-
200 g smør
-
1 bundt bredbladet persille
-
Salt og peber
Fremgangsmåde
Fisken
Giv hvidvinen et lille opkog sammen med kamilleblom sterne i ca. 2 minutter. Sigt hvidvinen over i en lille skål.
Læg fiskene på hver sit store stykke bagepapir. Dryp med olivenolie og gnid på begge sider. Krydr fisken med salt og peber og læg timiankvistene ovenpå. Fold bagepapiret op om fisken, og drej det rundt om sig selv i enderne, så der laves en lille lomme, som fisken ligger i. Inden papiret lukkes helt, fordeles hvidvinen med kamillesmag ud i de to bagepapirslommer. Sæt pakkerne på grillen ved indirekte varme ovenpå et stykke sølvpapir eller i en foliebakke.
Tilbered i ca. 30 minutter. Fisken skal være min. 45 grader inde ved benet, hvor den er tykkest. Tilberedningstiden afhænger selvfølgelig af størrelsen på fiskene
Stampede kartofler
Tag smørret ud fra køleskabet og skær det i små tern.
Kartoflerne koges møre i saltet vand (det skal smage af havvand). Efter vandet er hældt fra, stampes kartoflerne let (med f.eks. et piskeris), sammen med smørternene og den hakkede persille. Smag til med salt og peber.
Asparges og citron
De hvide asparges klargøres og koges kort i vand med lidt salt, sukker og eddike (de skal stadig være faste i midten).
Skær enderne af citronerne skær dem midt over på tværs.
Fem minutter inden servering grilles både asparges og citroner over direkte varme. Citronerne skal være helt karamelliserede på begge sider, og aspargesene skal have flotte grillstriber.
Denne ret kan serveres med hollandaisesauce.