Sommer
SOMMERSALAT

SOMMERSALAT

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 500 g. pillede

  • jomfruhummerhaler

  • 3 spsk. olie

  • 2 fed hvidløg

  • 2 duske persille

  • Salt og peber

  • .

  • SALAT:

  • 1 lille spidskål

  • 1 forårsløg

  • 1 håndfuld slikærter

  • 5 cherrytomater

  • (gerne flerfarvede)

  • 2 stilke dild

  • 3 spsk. syltede rødløg

  • 2 tsk. sort sesam

  • .

  • VINAIGRETTE:

  • 4 spsk. olivenolie

  • 2 spsk. æblecidereddike

  • (eller citronsaft)

  • 1 spsk. honning

  • 2 tsk. dijonsennep

  • Flagesalt og peber

JOMFRUHUMMERHALER:
Rør citronsaft, revet citronskal, olie, timian og hakket
hvidløg sammen og krydr med salt og peber. Mariner
slethvarfileterne i marinaden – lad dem gerne ligge i
marinaden i ca. 1 time. Læg fileterne over i et grillnet.

 

SALAT:
Skær spidskålen meget fint og læg en stor håndfuld i
bunden af et fad. Snit forårsløg fint og halver tomaterne.
Fordel forårsløg, slikærter, tomater og rødløg ovenpå
spidskålen. Top med frisk dild og drys med sort sesam.

 

VINAIGRETTE:
Kom det hele i en skål og rør det sammen til vinaigretten
er ensartet i konsistensen. Alternativt kan det rystes
sammen i et glas med låg. Hæld en tilpas mængde
vinaigrette udover salaten.
(Vinaigrette kan opbevares i køleskabet en lille uges tid.)

3. januar 2024 - 15:17