Sommer
MOULES FRITES

MOULES FRITES

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • MUSLINGER:

  • 2 kg blåmuslinger

  • 1 kg bagekartofler

  • Olie til stegning

  • 2 skalotteløg

  • 2 fed hvidløg

  • 3 gulerødder

  • 2 forårsløg

  • Friske timiankviste

  • 2 stilke rosmarin

  • 5 dl hvidvin

  • 2½ dl piskefløde

  • Salt og peber

  • Friskhakket persille

  • ----

  • AIOLI:

  • 1 æg

  • 2 fed hvidløg, presset

  • 1 spsk. citronsaft

  • 1 tsk. hvidvinseddike

  • 1 tsk. sukker

  • 1 tsk. dijonsennep

  • ½ tsk. flagesalt

  • 2 dl olivenolie

Skrub kartoflerne og skær dem i tykke bjælker. Kom dem i
en skål og hæld lidt olie og salt ved. Vend godt sammen og
bred dernæst kartoflerne ud i et enkelt lag på en bageplade
beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200°C
varmluft i 20-30 minutter til de er gyldne og sprøde.
Drys evt. med lidt ekstra salt ved servering.


AIOLI:
Sørg for at tage alle ingredienserne ud af køleskabet i god
tid, så de får stuetemperatur inden aiolien tilberedes.
På den måde sikres, at hvidløgsmayonnaisen ikke skiller.
Kom æg og salt i en skål og pisk det sammen med en
håndmikser. Herefter tilsættes presset hvidløg, sukker,
citronsaft, hvidvinseddike og sennep. Tilsæt olien lidt
ad gangen i en tynd stråle, mens der konstant piskes på
højeste hastighed. Hvidløgsmayonnaisen er færdig,
når den har den rette konsistens. Smag til med salt.


MUSLINGER:
Rengør muslingerne godt under rindende kold vand.
De muslinger, der ikke er lukkede, bankes let mod bordet.
Lukker de sig ikke, skal de kasseres.
Løg, hvidløg, gulerødder og forårsløg hakkes fint. Varm lidt
olie op i en stor gryde og sauter grøntsagerne sammen
med timian i et par minutter. Tilsæt derefter muslingerne
og hæld hvidvin ved. Rør rundt og læg låg på gryden. Lad
muslingerne dampe i 4-5 minutter eller til de har åbnet
sig. Tag muslingerne op med en hulske og fordel dem
i dybe tallerkner. Hæld fløde i fonden og lad den koge
igennem i ca. 2-3 minutter eller til den tykner. Smag til med
salt og peber. Hæld saucen over muslingerne. Drys med
friskhakket persille server med ovnfritter og aioli

3. januar 2024 - 15:17