Sommer
FRISK PASTA

FRISK PASTA

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 2 kg blåmuslinger

  • 2 dl fløde

  • 2 dl tør hvidvin

  • ½ tsk. salt

  • 2 skalotteløg

  • 4 spsk. olivenolie

  • 1 dl hakket bredbladet persille

  • 2 fed hvidløg

  • Salt og peber

  • 400 g spaghetti eller linguini

  • 250 g friske spinatblade

  • 2 lime

Rengør blåmuslingerne under koldt vand. De muslinger, som
ikke er lukkede, skal bankes let i bordet.
Hvis de ikke lukker sig, kasseres de.
Kog vinen op i en gryde og tilsæt salt. Kom dernæst muslingerne
i. Kog muslingerne 5-6 minutter under tætsluttende låg.
Kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen.
Si kogelagen gennem en tætmasket si og gem det. Tag de fleste
muslinger ud af skallerne – gem nogle i skaller til pynt.
Kog pastaen efter anvisning på pakken – der skal stadig være
bid i den. Skyl spinaten grundigt, og kog den med de sidste 2
min. af pastaens kogetid.
Skær løg og hvidløg i små tern. Svits løgene i olivenolien i en
gryde uden at det tager særlig farve. Tilsæt persille, hvidløg,
kogelagen og fløde. Kog det sammen 3-4 minutter.
Afdryp pasta og spinat i en si. Vend pastaen i løgblandingen.
Vend muslingerne i og anret i dybe tallerkner. Pynt med
limebåde og muslinger i skalle

3. januar 2024 - 15:17