Sommer
CHEVICHE AF KULLER

CHEVICHE AF KULLER

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 500 g kullerfilet (trimmet)

  • 2 dl limesaft

  • 1 rødløg

  • 1 chili uden kerner

  • 3 tomater uden kerner

  • 2 avocadoer

  • 1 bundt koriander

  • 2-3 hele økologiske bananer hvor stilken kun lige er skåret af Olie til fritering

  • Creme af peberfrugt:

  • 4 gule peberfrugter grillet møre (de må gerne være sorte på skindet)

  • 1 cm ingefær

  • ½ fed hvidløg

  • ½ chili uden kerner

  • 3-4 spsk. olivenolie

  • Salt

BANANCHIPS:
Olien varmes op til 160-180 grader. Skær tynde skiver af bananerne på den lange
led (gerne på mandolinjern) og friter dem i olien. Når de er gyldne og sprøde, tages
de op af olien og lægges til afdrypning på noget køkkenrulle. Lav lidt ad gangen så
olien ikke falder for meget i temperatur, når bananerne kommes i.


CREMEN:
Hvidløg presses, ingefær rives og chili hakkes fint. Pil den brændte skræl af peberfrug-
terne og fri dem for kerner. Blend alle ingredienserne til cremen. Smag til med salt.


CEVICHE:
Skær fisken i 1,5 cm tern. Vend fiskestykkerne i limesaften og lad dem trække i ca.
10 minutter til de er blevet hvide. Skær rødløg, chili, tomater og avocado i små tern.
Hak koriander groft (gem lidt til pynt). Tag fisken op af limesaften og vend fisketer-
nene sammen med de hakkede grøntsager. Vend cremen i.

Anret det hele sammen med bananchipsene
som vist på billedet og pynt med koriander.

 

3. januar 2024 - 15:17