CHEVICHE AF KULLER
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
500 g kullerfilet (trimmet)
-
2 dl limesaft
-
1 rødløg
-
1 chili uden kerner
-
3 tomater uden kerner
-
2 avocadoer
-
1 bundt koriander
-
2-3 hele økologiske bananer hvor stilken kun lige er skåret af Olie til fritering
-
Creme af peberfrugt:
-
4 gule peberfrugter grillet møre (de må gerne være sorte på skindet)
-
1 cm ingefær
-
½ fed hvidløg
-
½ chili uden kerner
-
3-4 spsk. olivenolie
-
Salt
BANANCHIPS:
Olien varmes op til 160-180 grader. Skær tynde skiver af bananerne på den lange
led (gerne på mandolinjern) og friter dem i olien. Når de er gyldne og sprøde, tages
de op af olien og lægges til afdrypning på noget køkkenrulle. Lav lidt ad gangen så
olien ikke falder for meget i temperatur, når bananerne kommes i.
CREMEN:
Hvidløg presses, ingefær rives og chili hakkes fint. Pil den brændte skræl af peberfrug-
terne og fri dem for kerner. Blend alle ingredienserne til cremen. Smag til med salt.
CEVICHE:
Skær fisken i 1,5 cm tern. Vend fiskestykkerne i limesaften og lad dem trække i ca.
10 minutter til de er blevet hvide. Skær rødløg, chili, tomater og avocado i små tern.
Hak koriander groft (gem lidt til pynt). Tag fisken op af limesaften og vend fisketer-
nene sammen med de hakkede grøntsager. Vend cremen i.
Anret det hele sammen med bananchipsene
som vist på billedet og pynt med koriander.