Sommer
DORADE/GULDBARS

DORADE/GULDBARS

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 1 stor guldbras

  • 1 citron

  • 2 spsk. rapsolie

  • 2 spsk. finthakket timian

  • ½ bundt persille

  • 2 fed hvidløg

  • .

  • Grøntsagsfad:

  • ½ aubergine

  • ½ squash

  • 1 rødløg

  • 1 fed hvidløg

  • ½ dl oliven (uden sten)

  • 1 dl olivenolie

  • 2 kviste oregano eller

  • timian

  • Salt og peber

  • 100 g fetaost

  • 1 dl granatæblekerner

Skær aubergine, squash og løg i skiver. Knus hvidløget.
Drys godt med salt på aubergineskiverne og lad dem ligge i
10 minutter. Skyl skiverne og dup dem godt. Læg aubergine,
squash, rødløg, hvidløg og oliven i et ildfast fad.
Kom derefter olivenolie, finkhakkede urter, salt og peber
ved. Grill grøntsagerne ved indirekte varme i 20-30 minutter
til de er gyldne og møre. Inden servering smuldres feta
og granatæblekerne udover.

 

Guldbrasen:
Klargør fisken og dyp den med køkkenrulle. Klip eller skær
finnerne af fisken (det har ikke indflydelse på smagen,
men giver et pænere resultat). Fyld fiskens bug med
persille, timian, citronskiver og knuste hvidløgsfed.
Pensl fisken med olie udenpå og krydr med rigeligt salt og
peber. Grill fisken hel på en smurt grillrist i ca. 10 minutter
på hver side.


TIP:
Fisken kan også steges i ovnen ved 200°C varmluft i
ca. 17-20 minutter. Skru derefter om på grill i 2-3 minutter
for gyldent og sprødt skind.

3. januar 2024 - 15:17