Sommer
DORADE/GULDBARSFILET

DORADE/GULDBARSFILET

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 2 guldbrasfileter med skind

  • 2 spsk. olivenolie

  • Salt og peber

  • .

  • 6 hvide asparges

  • 6 grønne asparges

  • 50 g Havgus

  • 175 g smør

  • Salt og peber

  • ½ dl. vand

  • 800 g nye kartofler

  • Persille

Guldbras:
Sørg for at duppe fileterne så de er godt tørre. Herefter pensles de med olie og krydres godt
med salt og peber. Et godt tip er at ligge fileterne i et grillnet, så er de nemmere at vende
på grillen, uden at de hænger fast. Fileterne skal have ca 5-6 minutter på hver side.

 

Asparges:
Klargør aspargesene og ret dem til i længden, så henholdsvis de grønne og hvide er lige
lange. De hvide asparges koges i en stor pande med ½ dl vand, lidt salt og 125 g smør –
sørg for at aspargesene lægges i ét lag. Kog for fuld damp uden låg indtil alt vandet er
fordampet, og kogningen nu går over i en stegning. Når aspargesene begynder at tage
farve, tilsættes endnu 50 g frisk smør til panden og de hvide asparges vendes rundt i det
brune smør. De grønne asparges grilles et par minutter og vendes derefter med i smørret
hos de hvide asparges i de sidste 30-40 sekunder. Resten af det brunede smør gemmes
til kartoflerne. Lige før servering drysses fintrevet Havgus-ost over og der krydres med
friskkværnet peber og salt.
Kog de nye kartofler så der stadig er bid i. Anret med friskhakket persille henover.
Server de grillede fileter med nye kartofler, brunet smør samt asparges

3. januar 2024 - 15:17