STEGT RØDSPÆTTE
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
4 stk. rødspætter
-
50 g groft rugmel (ca. 1 dl)
-
½ tsk. fint salt
-
Friskkværnet peber
-
50 g smør
-
.
-
TILBEHØR:
-
1 kg nye kartofler
-
600 g nye ærter
-
1 citron
-
Frisk persill
-
.
-
PERSILLESAUCE:
-
½ l mælk
-
3 spsk. majsstivelse
-
2 dl finthakket kruspersille
-
½ tsk. sukker
-
1 tsk. groft salt
-
Friskkværnet peber
Bland rugmel, salt og peber i et fad og vend de våde rødspætter i
melet. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande.
Steg 2 af rødspætterne ved jævn varme – ca. 5 minutter på hver side.
Skru op til kraftig varme i ca. 1 minut når fiskene vendes.
Tag rødspætterne af panden og hold dem varme (eksempelvis i ovnen
ved 100°C). Steg de sidste 2 rødspætter på samme måde.
Persillesauce:
Rør mælken sammen med majsstivelsen i en gryde og bring det
i kog under omrøring. Tilsæt persille og sukker og lad saucen koge
i ca. 5 minutter. Tilsæt salt og peber og smag til.
Server de varme rødspætter med persillesauce, nykogte kartofler,
dampede ærter og et drys persille.