GRILLET PIGHVAR EN PAPILOTTE
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
FISKEN:
-
2 hele pighvar på sammenlagt 1,5-2 kg. (renset, uden hoved, flået for skind og klippede finner)
-
1 håndfuld tørrede kamille-blomster (fås som regel påapoteket og i helseforretninger)
-
2 øko citroner
-
2 dl tør hvidvin
-
1 spsk. olivenolie
-
8 kviste timian
-
8 store hvide asparges
-
2 spsk. sukker
-
2 spsk. eddike
-
STAMPEDE KARTOFLER:
-
1,5 kg nye danske kartofler vasket grundigt eller skrubbet
-
200 g smør
-
1 bundt bredbladet persille
-
Salt og peber
-
4 pers.
FISKEN
Giv hvidvinen et lille opkog sammen med kamilleblom-
sterne i ca. 2 minutter. Sigt hvidvinen over i en lille skål.
Læg fiskene på hver sit store stykke bagepapir. Dryp med
olivenolie og gnid på begge sider. Krydr fisken med salt
og peber og læg timiankvistene ovenpå. Fold bagepapiret
op om fisken, og drej det rundt om sig selv i enderne,
så der laves en lille lomme, som fisken ligger i. Inden
papiret lukkes helt, fordeles hvidvinen med kamillesmag
ud i de to bagepapirslommer. Sæt pakkerne på grillen
ved indirekte varme ovenpå et stykke sølvpapir eller i en
foliebakke.
Tilbered i ca. 30 minutter. Fisken skal være min. 45 grader
inde ved benet, hvor den er tykkest. Tilberedningstiden
afhænger selvfølgelig af størrelsen på fiskene
STAMPEDE KARTOFLER
Tag smørret ud fra køleskabet og skær det i små tern.
Kartoflerne koges møre i saltet vand (det skal smage af
havvand). Efter vandet er hældt fra, stampes kartoflerne
let (med f.eks. et piskeris), sammen med smørternene og
den hakkede persille. Smag til med salt og peber.
ASPARGES OG CITRON
De hvide asparges klargøres og koges kort i vand med lidt
salt, sukker og eddike (de skal stadig være faste i midten).
Skær enderne af citronerne skær dem midt over på tværs.
Fem minutter inden servering grilles både asparges og
citroner over direkte varme. Citronerne skal være helt
karamelliserede på begge sider, og aspargesene skal have
flotte grillstriber.
Denne ret kan serveres med hollandaisesauce.