MOULES FRITES
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
1 kg bagekartofler
-
3 spsk. rapsolie
-
1 spsk. flagesalt
-
2 kg blåmuslinger
-
1 løg
-
½ rød chili
-
2 fed hvidløg
-
3 dl tør hvidvin
-
2 dl piskefløde
-
1 håndfuld bredbladet persille
-
1 spsk. olivenolie
-
Flagesalt
-
Sort peber
Fremgangsmåde
Skrub kartoflerne godt og skær dem i stave. Vend dem i rapsolie og salt.
Bag dem i ovnen ved 180°C varmluft i 30-40 minutter til de er sprøde.
Vend dem et par gange undervejs.
Rens muslingerne ved at skrubbe skallerne under lidt rindende vand (OBS! De må ikke stå i blød).Kasser alle muslinger, hvor skallen er i stykker og de åbne muslinger, der ikke lukker sig ved et let bank mod bordpladen.
Snit løg, hvidløg og chili fint og sauter i olivenolie i en stor gryde til løgene er klare og bløde. Kom muslinger og hvidvin i gryden og læg låg på. Lad det koge ved middelvarme i 5-10 minutter til muslingerne har åbnet sig.
Sigt væden fra muslingerne – brug en skål til at opsamle den lækre hvidvinssauce. Hæld saucen tilbage i gryden og hold muslingerne varme.
Kog saucen ind til en fond. Skru godt op for varmen og hold øje med det hele tiden, så det ikke koger tørt. Det går forholdsvis hurtigt. Skru ned for varmen når der er cirka en deciliter sauce tilbage. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Kom muslingerne tilbage i gryden, læg låg på og varm op til det koger i cirka 1-2 minutter.
Server i en stor skål eller portionsanrettet i dybe tallerkener. Drys med finthakket bredbladet persille og server med ovnbagte fritter og dip.