Sommer
PAELLA

PAELLA

Til 2 personer

INGREDIENSER

  • 500 g bomba paella ris

  • 500 gram blåmuslinger

  • 4-6 jomfruhummer

  • 1 gul peberfrugt

  • 2 rødløg

  • 3 fed hvidløg

  • 1 ds. flåede hakkede tomater

  • 3-4 tsk. røget paprika

  • Knivspids safran

  • Ca. 1 l god hønsefond

  • 3 lime

  • Olivenolie

  • Lidt frisk persille

  • Salt og peber

Fremgangsmåde

 

Hak løg og hvidløg. Skær peberfrugten i tern. Kom rigeligt med olivenolie på paellapanden. Krydr olien med et godt nip salt. Kom løg, hvidløg og peberfrugt i panden, og sauter til det hele er faldet sammen, og løgene har taget lidt farve. Drys med røget paprika, kværn peber over, og lad det stege et øjeblik. Kom de hakkede tomater ved og lad også dem stege med i nogle minutter. Tilsæt hønsefonden og lad det koge op. Opløs safranen i lidt af fonden, og hæld den i. Drys paellarisene rundt i panden, så de fordeler sig i et jævnt lag. Væsken skal stå ca. 1-2 cm. fra pandens kant, og risene skal være helt dækkede af væsken. Lad det koge for jævn varme i 10 minutter. Flyt derefter panden lidt væk fra varmen (det skal dog stadig simre).
Fordel muslingerne ovenpå risene, og dæk panden til med sølvfolie.
Lad paellaen stege videre i yderligere 10 minutter. Rør endelig ikke i panden – der må meget gerne danne sig et sprødt lag i bunden.
Jomfruhummerne flækkes og krydres med olie og lidt hakket hvidløg.
Tilbered dem på risten ved siden af paella-panden. Krydr med salt og peber. Tag sølvfolien af paellaen og anret jomfruhummerne på panden.
Pynt med limebåde og drys med hakket persille. Server med det samme

3. januar 2024 - 15:17