SOMMERSALAT
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
500 g. pillede jomfruhummerhaler
-
3 spsk. olie
-
2 fed hvidløg
-
2 duske persille
-
Salt og peber
-
.
-
SALAT:
-
1 lille spidskål
-
1 forårsløg
-
1 håndfuld slikærter
-
5 cherrytomater (gerne flerfarvede)
-
2 stilke dild
-
3 spsk. syltede rødløg
-
2 tsk. sort sesam
-
.
-
VINAIGRETTE:
-
4 spsk. olivenolie
-
2 spsk. æblecidereddike (eller citronsaft)
-
1 spsk. honning
-
2 tsk. dijonsennep
-
Flagesalt og peber
Fremgangsmåde
JOMFRUHUMMERHALER:
Rør citronsaft, revet citronskal, olie, timian og hakket hvidløg sammen og krydr med salt og peber. Mariner slethvarfileterne i marinaden – lad dem gerne ligge i marinaden i ca. 1 time. Læg fileterne over i et grillnet.
SALAT:
Skær spidskålen meget fint og læg en stor håndfuld i bunden af et fad. Snit forårsløg fint og halver tomaterne.
Fordel forårsløg, slikærter, tomater og rødløg ovenpå spidskålen. Top med frisk dild og drys med sort sesam.
VINAIGRETTE:
Kom det hele i en skål og rør det sammen til vinaigretten er ensartet i konsistensen. Alternativt kan det rystes sammen i et glas med låg. Hæld en tilpas mængde vinaigrette udover salaten. (Vinaigrette kan opbevares i køleskabet en lille uges tid.)