SPRØDSTEGT KULLER
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
700 g kullerfilet
-
100 g torskefilet
-
6 store bagekartofler
-
1 fed hvidløg
-
2 spsk. olivenolie
-
1 pose blandede rodfrugter
-
1 rød chili
-
1 bundt timian
-
1 bundt dild
-
1 lille glas lakserogn
-
Hollandaisesauce
Fremgangsmåde
Start med ”brandaden” der er en slags kartoffelmos med saltet torsk. Skræl bagekartoflerne og kog dem møre. De sidste 2 minutter tilsættes torskefileten, så kartofler og fisk er færdig tilberedt samtidigt.
Mos dem groft med et piskeris, tilsæt et finthakket hvidløgsfed og smag til med salt og peber samt olivenolie.
Rodfrugterne skrælles, skæres i aflange stykker, vendes med frisk timian og bages møre i en 200°C varm ovn.
Hakket chili og revet rødbede vendes sammen med de bagte rodfrugter lige før anretning.
Kullerfileten skæres i portionstykker og steges gyldne på en varm pande i neutral olie.
Serveres med en hollandaisesauce med friskhakket dild i samt pyntet af med lakserogn.