DAMPET LYSSEJ
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
4 stk. filet af lyssej (150 g pr. stk.)
-
2 dl hvidvin
-
2 skalotteløg
-
300 g perlebyg
-
8 dl fiskebouillon (eller grøntsagsbouillon)
-
100 g mascarpone
-
1 bdt. dild
-
1/2 dl olivenolie
-
1 økologisk citron
-
Salt og peber
-
Rød peber
Fremgangsmåde
Varm ovnen op til 150 °C. Salt lyssejen og læg den i et fad. Hæld 1 dl. hvidvin ved og dæk fadet med folie. Sæt fadet i den varme ovn, og damp lyssej i ca. 15 minutter.
Hak løgene i fine tern. Sauter dem i lidt olie til de er klare.
Tilsæt perlebyg og resten af hvidvinen.
Lad vinen koge ind, og tilsæt så ¾ af bouillonen. Lad det simre under omrøring ved middel varme i 15 minutter. Tilsæt den resterende bouillon, hvis bygottoen er ved at koge tør. Når perlebyggen er mør, tages gryden af varmen. Rør mascarponen i.
Blend dilden sammen med olie i en minihakker. Rør det i bygottoen. Riv skallen af citronen, og smag til med citronskal, salt og peber.
Anret bygottoen på tallerkener og læg en filet af lyssej på hver.
Pynt med dild og friskkværnet rød peber.