Vinter
KARRYSUPPE

KARRYSUPPE

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • FISKESUPPE:

  • 150 g kammuslinger

  • 200 g laksefilet, skåret i tern

  • 1 løg

  • 2 fed hvidløg

  • 7-8 dl fiskefond

  • 2 gulerødder

  • 2 porrer

  • 2,5 dl piskefløde

  • 1 øko. citron

  • 1 håndfuld frisk dild

  • 3 spsk. karry

  • 100 g smør

  • Salt & sort peber

  • HJEMMELAVET FISKEFOND:

  • 1 kg fiskeskrog eller torskehoveder

  • 1 l vand

  • 1 knoldselleri

  • 1/2 bdt. frisk timian

  • 1 bdt. forårsløg

  • 3 skalotteløg

  • 3-4 fed hvidløg

  • 1 fennikel

  • 2 dl hvidvin

  • 1 tsk peberkorn

Fremgangsmåde


Fiskefond

Alle grøntsager snittes fint og kommes op i
en gryde sammen med de andre ingredienser. Det bringes i kog. Så snart der dannes skum, fjernes det med en hulske, for at fonden ikke bliver grumset. Lad det simre i 30 minutter, hvor der løbende skummes af. Sigt derefter fonden gennem en finmasket Si.
Alt fyldet smides ud - og fonden til fiske
suppen er klar.

 

Fiskesuppe
Sæt en gryde over på fuld varme. Brun
knap halvdelen af smørret og tilsæt karry – det er vigtig at røre godt i det. Tilsæt herefter hakkede løg og hvidløg, porrer i skiver og gulerødder i tern. Sautere let.
Tilsæt fiskefonden og bring den op til
kogepunktet. Tilsæt fløde. Laksen skæres i tern og tilsættes suppen, hvorefter suppen simrer i 2 minutter. Tilsæt en spiseskefuld smør og smag derefter fiskesuppen til med citronsaft, fintrevet citronskal, salt, peber og dild.
Varm en pande op og tilsæt 50
gram smør og lad det bruse op. Kammuslingerne krydres godt med salt og lægges
på panden – ca. 1 minut på
hver side til de har fået en fin gylden farve.
Suppen anrettes i en dyb
tallerken. Kom kammuslingerne i og hæld suppen henover. Til sidst lægges der en spiseskefuld creme fraiche i midten af suppen som bliver toppet med lidt dild.

12. december 2024 - 10:30