KARRYSUPPE
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
FISKESUPPE:
-
150 g kammuslinger
-
200 g laksefilet, skåret i tern
-
1 løg
-
2 fed hvidløg
-
7-8 dl fiskefond
-
2 gulerødder
-
2 porrer
-
2,5 dl piskefløde
-
1 øko. citron
-
1 håndfuld frisk dild
-
3 spsk. karry
-
100 g smør
-
Salt & sort peber
-
HJEMMELAVET FISKEFOND:
-
1 kg fiskeskrog eller torskehoveder
-
1 l vand
-
1 knoldselleri
-
1/2 bdt. frisk timian
-
1 bdt. forårsløg
-
3 skalotteløg
-
3-4 fed hvidløg
-
1 fennikel
-
2 dl hvidvin
-
1 tsk peberkorn
Fremgangsmåde
Fiskefond
Alle grøntsager snittes fint og kommes op i en gryde sammen med de andre ingredienser. Det bringes i kog. Så snart der dannes skum, fjernes det med en hulske, for at fonden ikke bliver grumset. Lad det simre i 30 minutter, hvor der løbende skummes af. Sigt derefter fonden gennem en finmasket Si.
Alt fyldet smides ud - og fonden til fiskesuppen er klar.
Fiskesuppe
Sæt en gryde over på fuld varme. Brun knap halvdelen af smørret og tilsæt karry – det er vigtig at røre godt i det. Tilsæt herefter hakkede løg og hvidløg, porrer i skiver og gulerødder i tern. Sautere let.
Tilsæt fiskefonden og bring den op til kogepunktet. Tilsæt fløde. Laksen skæres i tern og tilsættes suppen, hvorefter suppen simrer i 2 minutter. Tilsæt en spiseskefuld smør og smag derefter fiskesuppen til med citronsaft, fintrevet citronskal, salt, peber og dild.
Varm en pande op og tilsæt 50 gram smør og lad det bruse op. Kammuslingerne krydres godt med salt og lægges
på panden – ca. 1 minut på hver side til de har fået en fin gylden farve.
Suppen anrettes i en dyb tallerken. Kom kammuslingerne i og hæld suppen henover. Til sidst lægges der en spiseskefuld creme fraiche i midten af suppen som bliver toppet med lidt dild.