RØDTUNGEFILET
Til 4 personer
INGREDIENSER
-
4 store rødtungefileter
-
150 g pankorasp
-
2 piskede æg
-
1 kop mel
-
Dild eller andre krydderurter til pynt
-
DEKONSTRUERET REMOULADE:
-
1½ dl mayonnaise
-
1 tsk. gurkemeje
-
1 tsk. gul karry
-
1 blomkål
-
4 gulerødder
-
15-20 perleløg
-
SYLTELAGE:
-
½ l. æbleeddike
-
½ l. sukker
-
½ l. vand
Fremgangsmåde
1-2 dage før koges ingredienserne til syltelagen op i en gryde. Skræl perleløg og skær blomkål og gulerødder i mindre mundrette stykker. Perleløgene kan med fordel lægges i vand et par timer inden, de skal skrælles, så er det nemmere. Tag halvdelen af alle grøntsagerne og blancher dem i lagen i ca. 30 til 60 sekunder. Hæld derefter grøntsagerne over i en beholder og hæld lagen over så den dækker. Sæt det på køl og lad det stå til det skal bruges.
På dagen:
Bland mayonnaise, karry og gurkemeje i en skål.
Vend rødtungefileterne i mel med lidt salt og peber, derefter æg og til sidst panko.
Steg fiskefileterne i masser af smør på en pande.
Læg den sidste halvdel af grøntsager i en gryde med en bred bund, sammen med en god klat smør og letsaltet vand så det dækker halvvejs op ad grøntsagerne.
Lad vandet koge væk så grøntsagerne til sidst ligger og steger i smørret. Lad dem få lidt farve.
Anret som vist på billedet.